2013. december 6., péntek

Cirkuszi tragédia 28

Hohohoho! Boldog Mikulást!

Olvasgassatok! Tudom, hogy jók voltatok és ezért a Mikulás egy leleplező sztorit alkottatott velem :)) Szóval most megtudhattok egyet, s mást némely karakter piszkos múltjából :))

28
Mázlim volt. Márk még mindig kint állt és mint valami megváltóra úgy nézett rám.
- Gyere be! Marcsi azt mondta, hogy  mindent elmeséltek.
Nem ellenkezett, hanem követett.
- Ülj csak le. –ajánlottam fel neki, és ő szófogadóan leült az ágyamra
Marcsi a sajátján ült én pedig belehuppantam a fotelba, ahonnan mindkettejüket figyelemmel tudtam kísérni. Mivel láttam, hogy az a beszélgetés nem fog egy könnyen megindulni magamra vállaltam a narrátor szerepét.
- Kezdje mondjuk Márk. Marcsi csak annyit kérek, hogy ne szólj közbe. Téged is megfogunk hallgatni. - mondtam, majd teljes figyelmemet Márknak adtam.
- Marcsit elég különös módon ismertem meg. A kisöcsémnek volt a születésnapi zsúrja és ott találkoztunk. Bohócként volt jelen, a parti szervező cég által. Ráadásul valami műsor miatt még a legjobb ingemet is leöntötte ragacsos málna szörppel, ami azóta sem jött ki belőle. Először mérges voltam rá és kerülni kezdtem, de ahogy a parti alatt megfigyeltem egyre szimpatikusabbnak tűnt, úgyhogy mielőtt elment volna elkértem a telefonszámát. Utána, nos elég sokáig gondolkoztam, hogy felhívjam-e, vagy ne. Aztán mégis az előbbi mellet döntöttem, mert ha ideadta a telefonszámát akkor neki se lehetek semleges.  A bátorságomat siker koronázta és beleegyezett, hogy találkozzunk egy étteremben. Első alkalommal nem volt semmi, részemről, csak nagy szimpatikusságot éreztem Marcsi iránt. Aztán megbeszéltük, hogy majd még találkozunk, és a következő héten már ő hívott fel. Egyre jobban éreztem magam vele és egyre jobban vártam, hogy megcsörrenjen a telefonom-mert kikötötte, hogy én nem hívhatom őt a munkája miatt. Nem tudom, hogy mikor ment át a barátság szerelembe, nem is ez a lényeg. Remekül megvoltunk, miután összejöttük, nagyon szerettük egymást, de ezt nem részletezem. - nézett rám. – Aztán egy este hívatlanul meg akartam lepni, akkor voltunk 3 hónaposok, és vettem bonbont, meg virágot is. Marcsi nem volt otthon, ezért leültem a lépcsőházban és vártam. Egy idő után hangokat halottam, de nem csak Marcsiét, hanem egy férfi hangot is. Elbújtam egy fal mögé. És akkor ért a sokk. Amikor felértek ott volt ő és egy srác. Mielőtt bementek volna a lakásba a srác szájon csókolta őt. – intett a fejével Marcsi felé. - Akkor tört össze a szívem és otthagyva mindent elrohantam. Reméltem, hogy soha sem látom viszont, erre… tessék.
Feltűnt, hogy valami nem oké a sztorival, de egyelőre nem ugrott be.
- Marcsi! Te jössz! Hallgatunk. – adtam a tudtára.
- Ha most már én beszélhetek, akkor szeretném közölni, hogy te nagyon idióta vagy Márk! A lány akivel találkoztál és randiztál az én voltam, de az, akivel az adott lakás lépcsőházában taliztál az nem. Én már akkor rég a cirkusszal éltem szóval, semmiképpen sem volt helyhez kötött lakásom. Szóval valamit nagyon benézhettél, amikor hozzám akartál jönni.
- Akkor… akkor nem is csaltál meg?- döbbent meg Márk.
- Persze, hogy nem! Hisz bolondulásig beléd estem, még ha te észre sem vetted. Nem is értem, hogy jutottál el egy kőépítménybe?!
- Én már igen!
- És volnál szíves velünk is megosztani? –érdeklődtem egyre izgatottabban.
- Mikor elölte nap felhívtál, nem velem beszéltél, hanem az unoka tesómmal, gondolom neki volt ez a rossz vicce.
- Akkor végül is miatta szakítottunk. –gondolkozott el barátosném.
Most, hogy így le lett vezetve a dolog rájöttem, hogy nekem is ez a lakás dolog nem stimmelt, hisz én világ életemben ismertem Marcsit…de…
- Miért nem meséltél nekem Márkról? –szegeztem neki a kérdést.
- Nem tartottam fontosnak. Mármint tudtam, hogy egy hét múlva szedelőzködünk és megyünk tovább, vagyis soha többé nem látom. Akkor meg mit beszéljek róla?!
És ekkor beugrott egy másik dolog is.

Márk még mindig szeretheti Marcsit! Hisz, ha akkor amiatt a megcsalósdi miatt szakítottak és most tisztáztak mindet, akkor ott folytathatják az életüket ahol abbahagyták. És én kikerülök Márk piksziséből… 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése