2014. július 6., vasárnap

A színpad az életem 46

Most aztán meg vagyok elégedve magammal három naponta friss?? Ilyen sincs túl gyakran..... kmmkmm.. igen bocsi :PP De élj a mának!! Carpe Diem!!


46
A csiszatolás jó sok időmet elvette, de mikor készen lettem vele bevonultam a szobámba. Arra lettem figyelmes, hogy itt is konyha szag van ezért szélesre tártam az ablakot. Hirtelen ötlettől vezérelve beleszagoltam a pólómba. Annak ellenére, hogy főzés után lecseréltem ennek is kaja szaga volt. Fogtam a pizsamám meg egy egyetemi könyvet –figyelem elterelés gyanánt, mivel tanulni már nem fogok belőle – bementem a fürdőszobába és engedtem magamnak egy jó forró, habos, illatos fürdőt. Amint belefeküdtem azonnal ellazultam. Egy ideig csak bámultam kifelé a fejemből.
 El kéne intézni ezt az egyetemes kiiratkozást is. Ha jól emlékszem közel vagyok a szemeszter végéhez. Akkor úgy is egyszerűbb. Csak meg kell győzni az államot, hogy nem tervezünk külföldre szökni, mielőtt a nyakunkba varrnának egy jó vastag csekket. Holnap utána nézek a dolognak, akár anyuék is segíthetnek benne.
Miután megbeszéltem ezt magammal feljebb csúsztam a kádban megtörültem a kezem és felvettem a biosz könyvet a földről. Előre lapoztam egy olyan részhez amit én már tuti nem fogok az egyetemen venni és elkezdtem olvasni, hogy lefoglaljam vele magam.
Örömmel nyugtáztam, hogy sikerült. A víz már kihűlt mire végeztem a fejezettel. Hiába azok a szakszavak sosem könnyítik meg az ember életét. Mire kihámozom, hogy mi is akar az lenni magyarul addigra lemegy a nap. Fel se fogtam miről olvastam. Egy szót sem tudnék visszaidézni, de lényegében hatásos volt.
Engedtem egy kis meleg vizet a fürdőmhöz és nekiálltam megmosni a hajamat. Lassan szakszerű mozdulatokkal masszíroztam be a fejbőrömbe az eper illatú sampont. Hajmosás soha még nem esett ilyen jól.­­ Miután végeztem még gyorsan leöblítettem magamról a tusfürdőből maradt habot és kiléptem az igazi életbe. Gyorsan megtörülköztem, majd felvettem a kedvenc pizsamámat. A törcsit a hajam köré kanyarítottam mint egy turbánt és kimentem anyához a nappaliba.
Anya… hát igen ő nem hazudtolja meg magát. Valami latin amerikai sorozatot nézett olyan szereplőkkel akiknek a hangja hallatán feláll a szőr az ember hátán. Sose néznék ilyet… Na jó  egyszer én is belebolondultam egybe de mentségemre szóljon, hogy csak a pasi miatt néztem és 12 voltam. De visszatérve anyához ilyenkor nem lehet hozzászólni ezért magára hagytam és apa dolgozószobája felé vettem az irányt.
Bekopogtam majd miután meghallottam, hogy : „Szabad”. Benyitottam.
-Hát te még mindig dolgozol? –kérdeztem és leültem a vastag aranybarna szőnyegre apa széke mellé.
- Valami olyasmi. – mondta szórakozottan.
- Apa! Őszintén! Tényleg nem haragszol amiért otthagyom az orvosit? –kérdeztem meg.
- Nem! Mármint örülnék ha ott tanulnál tovább, de annak nem ha nem lennél boldog. És ismerlek ha nem mész a fejed után akkor nem leszel boldog. Olyan vagy mint én voltam! Azzal a különbséggel hogy az én szüleim nem voltak ilyen megértőek.
- De a doktor így is ott van a neved előtt. Dr János Fischer
- Igen ott van de csak annyit, jelent ügyvéd vagyok!
- De te szereted… nem?
- Persze hogy szeretem. De néha elgondolkozom, hogy mi lett volna ha… Ezrét akarom, hogy menj a fejed után. Nem szeretném, hogy neked is ilyen jelegű kérdéseid legyenek önmagaddal szemben.
- Köszönöm apa! Mondtam már hogy naaagyon szeretlek?-
- Igen, mintha hallottam volna, de ne fukarkodj, jól esik hallani. És természetesen én is nagyon szeretlek. - mondta mosolyogva, majd játékosan megsimogatta a fejemet, összekócolva ezzel a hajam.
- Itt hagylak, hadd dolgozz tovább. De ne sokáig! Már fél tíz van!
- Parancsára művésznő!
- Jó éjszakát! – mondtam és adtam egy puszit az arcára.

- Jó éjt! – mondta ő és viszonozta a puszit.

4 megjegyzés:

 1. Nem kapkodtad el kicsit ezt a részt? Úgy éreztem, hogy nem igazán tudod, mi legyen ennek a mondanivalója, de azért húzod, hogy legyen valami.. Nem beszólni akarok, csak közlöm, hogy szerintem jobbat is tudsz! Úgyhogy hajrá.;)

  VálaszTörlés
 2. Igen én is tudom hogy nem ez a legjobb, csak sietnem is kellett, meg írni is szerettem volna. Én tudom mit szeretnék kihozni az egészből, még ha nem is látszik úgy másoknak. Legközelebb igyekszem pontosabban lényegre törőbben fogalmazni... Ez amolyan kis kitérő epizód volt, de a következők miatt fontos...

  VálaszTörlés
 3. Nekem tetszett :) És remélem, hogy a következő részben már Gergő is lesz :P

  VálaszTörlés
 4. Hamarosan, ahogy megkezdődik a suli visszatérnek a sztorik heti min egy alakalommal :DD
  Csak figyeld/figyeljétek a blogot!!

  VálaszTörlés